Anima’ns des de dins (2) : Dolors Farré

Amb aquesta entrada arriba la segona entrega d’ Anima’ns des de dins, la secció d’aquest BLOG en el que periòdicament us explicarem curiositats, interioritats i vivències sobre nosaltres. L’entrevista d’avui és a la Dolors Farré, que col·labora a les bodes i comunions.

La Dolors té 27 anys i és d’Òdena. Col·labora amb Anima’ns des de fa quasi un any. És mestre d’escola i li encanta està envoltada de nens i nenes. Ella mateixa es defineix amb aquests 3 adjectius : sensible, empàtica i exigent.

“Anima’ns té un punt esbojarrat que m’agrada molt”

 

Què suposa per tu Anima’ns?

A Anima’ns també estic amb nens/es, com a l’escola, i per això m’agrada tant. Per mi venir aquí suposa gaudir d’un moment més lúdic amb els nens/es, tot i que a l’escola també m’ho passo genial. Anima’ns té un punt esbojarrat que m’agrada molt.

Tot el dia estàs envoltada de nens/es. És gratificant?

Sí, moltíssim. És un tòpic però sempre aprens coses d’ells. Mai deixes d’aprendre, cada dia coses noves. Tot el que sigui treballar amb nens/es ho trobo positiu, no hi he trobat encara cap aspecte negatiu.

“Anima’ns és el resultat de l’esforç d’un equip de joves per tirar endavant un projecte com aquest”

 

Quin valor creus que transmet Anima’ns?

Valoro molt positivament Anima’ns. Sobretot perquè és el resultat de l’esforç d’un equip de joves per tirar endavant un projecte com aquest, tot i les dificultats que això suposa. Aquest és, per mi, el valor principal.

 

-Respon el qüestionari

 • Un hobbie ? Viatjar
 • Un esport ? La dansa
 • Una cosa que hagis de fer per obligació? Conduir
 • Un continent on vulguis anar? Àsia
 • El lloc de Catalunya que més t’agrada? L’Empordà, en general
 • Un desig d’any nou? Créixer en els projectes nous i poder viatjar
 • Una mania? Portar sempre arracades
 • Un somni complert? Ser mestre i haver viscut a l’estranger

 

 • Una anècdota ?                                                                                                                    Una vegada em trobava de viatge a l’estranger i va sorgir un problema que s’havia de solucionar. Va ser divertit, però també estressant, el fet d’haver-lo de solucionar des d’allà, quan des d’aquí hauria sigut molt més fàcil.

 

—> Segueix el fil d’informacions de la secció a les xarxes socials amb el hastag #AnimansDesDeDins

El proper 12 de febrer, sortida a la neu!

Enguany l’Activa’t comença fort l’any, proposant-vos una excursió d’allò més divertida. D’aquí un mes exacte serem a la neu. T’hi apuntes?

Si tens entre 12 i 17 anys i t’agrada esquiar, o simplement no hi has anat mai i en vols aprendre, el proper dilluns 12 de febrer farem una sortida d’un dia a la neu, per a passar un jornada genial esquiant.

No hi pots faltar! Tota la info a activat.animans.cat .

Benvingut, 2018!

Arriba el 2018. Un any en què esperem seguir sorprenent-vos amb nous reptes i nous projectes. Tenim en ment moltes idees per dur a terme, i d’altres que gairebé són una realitat i que coneixereu aviat. En tenim moltes ganes.

I deixem enrere un 2017 fantàstic.  Ja podem dir que el 7è any de vida d’Anima’ns ha estat molt positiu. Us hem pogut oferir nous serveis dels quals estem molt orgullosos, sempre amb un ull posat en la millora constant. Ha estat, però, sobretot en les activitats de l’estiu en les que hem pogut créixer més. La nostra aposta forta pels campus esportius i pels casals d’estiu als pobles ens ha fet arribar a molts més de vosaltres, i això ens satisfà molt.

Esperem i desitgem que sigui un gran any per a totes i tots!

Salut i esport,

Bon any 2018!

Qüestió de prioritats

El cap de setmana passat vam veure com un partit de futbol formatiu, de categoria aleví, acabava amb el resultat de 47-0. El partit el disputava la U.D. Las Palmas contra Las Coloradas, que va ser l’equip que va rebre quasi una cinquantena de gols.

Això ens hauria de fer reflexionar. Estem ensenyant els veritables valors de l’esport als nens/es? Una pallissa així és totalment innecessària. No s’ho passa bé ningú, i els entrenadors de l’equip guanyador no haurien hagut de permetre aquesta humiliació. El respecte i el saber fer d’entrenadors, delegats, àrbitres i pares i mares és fonamental. Que no se’ns escapi de les mans. Primer formem, després competim.

És per això que des d’Anima’ns seguim convençuts que la millor manera d’educar els nostres nens/es amb uns valors esportius sans i consolidats és amb la pràctica de l’esport escolar. I que per molts anys sigui així!

Recta final a la Fira de Nadal

Aprofitant el llarg pont, la setmana passada va donar-se el tret de sortida a la Fira de Nadal 2017 d’Igualada. Nosaltres vam ser-hi presents! Cadascun dels 5 primers dies de fira Anima’ns va organitzar-te un taller. Cada dia un taller diferent, però sempre en relació al Nadal, i passant-ho genial amb la Glòria i el Pere, els monitors que ho van fer possible.

A part, divendres i dissabte també vam cagar el tió, acompanyats del Follet Barruguet, que va guiar el nostre tió fins a la Plaça de l’Ajuntament per a que tots el poguéssim cagar. Es nota que aquest any ens hem portat bé tots plegats, perquè ens va cagar molt!

Però aquest cap de setmana hi tornem a ser! No t’ho perdis!

Activitats que realitzarem :

-El 16/12/2017: Taller d’arbres de Nadal.
-El 17/12/2017: Taller d’el Ren de Nadal.

I….dissabte tornarem a CAGAR EL TIÓ, de 18h a 19h de la tarda! El Follet Barruguet ens tornarà a portar el tió fins a Igualada. Vine,

Activitats de la Fira de Nadal 2017

S’acosta el Nadal i això significa que arriba la Fira de Santa Llúcia, que també es coneix com la Fira de Nadal. Aquests són dies de tradició, família i moments màgics pels nens i nenes. Per aquest motiu, aquest any tornarem a ser-hi per a fer-vos-ho passar genial amb un seguit de tallers que us hem preparat!

Durant la Fira de Santa Llúcia 2017 d’Igualada, us convidem a gaudir des
de Anima’ns dels diferents tallers de Nadal!

És realitzaran un total de 7 tallers de Nadal, tots amb temàtiques diferents :

-El dia 6/12/2017: Taller dels Reis de l’Orient.
-El 7/12/2017: Taller d’un tió “especial i màgic”.
-El 8/12/2017: Taller d’un ninot de neu.
-El 9/12/2017: Taller de xapes Nadalenques!
-El 10/12/2017: Taller de postals de Nadal.

-El 16/12/2017: Taller d’arbres de Nadal.
-El 17/12/2017: El Ren de Nadal.

*Els tallers es realitzaran cada dia d’11h a 13:30h del matí i de 17h a 20h de la tarda!

Anima’ns des de dins (1) : Pere Solé

Amb aquesta entrada neix Anima’ns des de dins, la nova secció d’aquest BLOG en el que periòdicament us explicarem curiositats, interioritats i vivències sobre nosaltres. Així, coneixereu de manera més personal com som els treballadors que conformem Anima’ns Grup.  La primera entrevista és al nostre responsable de producció, el Pere Solé.

El Pere té 36 anys i va passar la seva infància a cavall de Tàrrega i Les Borges Blanques (d’aquí el seu accent lleidetà! ). És treballador d’Anima’ns des de fa un any i mig. És showman, dinamitzador, director de lleure i pallasso. De fet, el seu nom artístic és Pere Margaritu! Ell mateix es defineix amb aquests 3 adjectius : impulsiu, divertit i actiu.

 

Parla’ns sobre tu. D’on surt aquesta vena de showman?

Quan comences a tenir una edat tens bastant clar què vols ser a la vida, i la vida et dona els camins per fer-ho. Tinc molt clar que jo em vull dedicar als nens, que haig d’estar sempre envoltat d’ells, perquè és el que m’omple. També porto tota la vida fent teatre i animació infantil. Des de fa deu anys estic a la companyia de teatre Pallasso d’Abril. Sóc clown i ho seré per tota la vida, qui ho és mai deixa d’aprendre’n.

 

“Necessito a la meva vida tenir un projecte com Anima’ns. És el lloc on puc dur a terme tot el que necessito fer”

 

-Què suposa per tu Anima’ns?

La veritat és que es el lloc on tots els meus pensaments hi poden tenir cabuda. No em plantejo Anima’ns com una feina la qual hi haig d’anar obligatoriament. Necessito a la meva vida tenir un projecte com Anima’ns. És el lloc on puc dur a terme tot el que necessito fer. Si a més a més és la meva feina, perfecte. Animans em permet això.

 

“Els que ens dediquem al món del monitoratge ho fem totalment per vocació. Si ho agafaes com una feina malament”

 

-Quina és la part que més gaudeixes de la teva tasca?

El contacte amb els nens, sempre. Aprenc molt més jo d’ells que al revés. Porto molt temps treballant amb ells i el que m’aporten és màgic i per això m’hi dedico exclusivament. Val la pena saber que els que ens dediquem al món del monitoratge ho fem totalment per vocació, si ho agafes com una feina malament. No mirem hores, ni diners, gaudim del que fem. És important transmetre aquesta idea.

-Quin és el valor més important que creus que transmet Anima’ns?

La il·lusió. Crec que és un valor molt xulo de tenir.

 

-Respon el qüestionari

 • Un hobbie ? Tocar el baix
 • Un esport ? Ping-pong. Vaig arribar a competir al Campionat d’Espanya!
 • Una cosa que se’t doni bé fer ? Estar amb els nens
 • Una cosa que no suportis ? Que no em mirin als ulls quan parlo
 • Mar o muntanya ? Muntanya
 • Un llibre o una pel·lícula ? Una pel·lícula
 • Alguna mania ? La música sempre m’ha d’acompanyar, faci el que faci
 • Un desig d’any nou ? Seguir veient créixer la meva filla
 • Un país per visitar? Perú, i fer de clown als nens d’allà de cultura americana

 

 • Una anècdota ? Vaig estar voltant 4 anys per tota Espanya amb la matrícula de davant diferent a la del darrere, sense saber-ho! Em va parar la Guàrdia Civil i em van posar les esposes i tot, pensant-se que jo era un lladre. Després de demostrar que era un error i que no l’havia robat em van deixar marxar…s’havia equivocat el mecànic quan em va haver de reparar el cotxe!

 

—> Segueix el fil d’informacions de la secció a les xarxes socials amb el hastag #AnimansDesDeDins

 

Cap de setmana de reivindicacions

Avui i durant aquest cap de setmana, Anima’ns se suma a la necessàries reivindicacions que tindran lloc a la nostra comarca. Des d’aquí t’animem a sumar-t’hi, no hi sobra ningú!

En primer lloc, avui és el Dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones, i és per això que serem a la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada, on se celebraran un seguit d’activitats coordinades per la MICOD. Primerament es realitzarà un taller de contes contra la violència masclista i després Anima’ns farà el taller “Fem volar els desitjos”, on els infants escriuran desitjos contra aquest tipus de violència. S’acabarà la jornada amb la lectura del manifest institucional. Les activitats començaran a les 18h.

Per altra banda, diumenge serem al Parc Central d’Igualada celebrant el Dia internacional dels drets dels infants, que va ser aquest dilluns 20-N. Serà una matinal festiva plena d’activitats. Des de les 10:30h fins les 13:30, podreu divertir-vos amb el seguit d’activitats que us hem preparat. Trobareu Jocs Cooperatius, un taller de pinta-cares activitats esportives. Fins i tot gaudireu de la visita d’uns personatges molt especials, l’esmolet i l’esmoleta! Estarem encantats de veure’us-hi a tots.

 

Campanya de Parcs de Nadal

Un any més, quan arriba el fred, des d’Anima’ns ens comencem a preparar per les festes nadalenques. Enguany, per tercer any consecutiu organitzem i gestionem integralment el Parc de Nadal d’Òdena que enguany comptarà amb la direcció d’en Pere Sole´.

Una de les novetats d’enguany, serà la implicació d’entitats i empreses d’Òdena i també de la comarca que ens oferiran activitats molt divertides que de ben segur que no us deixaran gens indiferent.

Seguim treballant en d’altres poblacions que enguany, també han decidit apostar per Anima’ns perquè els ajudem a organitzar alguna activitat. Ben aviat us informarem perquè pugueu passar un cop més un #AnimansNadal

Els extraescolars del BiM a ple creixement

Per segon any, gestionem les activitats extraescolars esportives de l’AMPA Institut Badia i Margarit d’Igualada.

Si l’any passat, eren dos equips els que participàven en els Jocs Escolars de l’Anoia enguany ja arribem a tres. Amb dos equips de futbol sala i un de bàsquet, tots ells masculins, entrenats per l’Albert i el Pol Soriano en futbol i pel Pol Tarrida en bàsquet.

Però a l’escola no només els nois participen d’activitats. Aquest curs hem arrencat dues activitats que no són competitives, però que són participades per força noies. Per una banda, la nostra instructora en Zumba, la Carola, fa activitat de ball amb un grup de deu noies. Per l’altra, hi ha un grup mixt de Polisportiu, entrenats també per l’Albert que van combinant diferents esports.

Arnau Tomàs, coordinador de les activitats, comentava: “enguany arribem quasi a la cinquantena de nens i nenes que participen de les activitats, on esperem que les gaudeixin d’allò més”.