2na setmana: Casals Estiu! ☀️

Aquesta segona setmana hem fet activitats creant el material que necessitàvem.

Us animeu a fer una de les activitats que ha triomfat al casal?🌷🌱🌎

PLASTILINA ECOLÒGICA

Igredients:

• 3 gots de farina
• 1 got de sal
• 1 got d’aigua
• 4 culleres d’oli
• Colorant (opcional)

📝 Si queda molt enganxós afegim farina i si queda molt seca una mica d’aigua.

Podeu etiquetar-nos a @animans_grup!

1ra setmana: Casals Estiu! ☀️

Acabant ja la primera setmana de casal d’estiu.

Hem conegut al follet que ens presentarà cada setmana un repte. Aquesta setmana hem conegut el món on vivim i els problemes que podem trobar.

Podem ajudar a disminuir-los? Per saber com actuar primer hem de saber el perquè. 🌏🌱💦

Comunions a mida!

Aquest mes hem començat amb les comunions, i no hi ha millor que acompanyar la festa amb animació!

Tenim moltes activitats per fer aquest dia tan especial com gimcanes, bombolles, activitats a l’aire lliure, pintura de cares… i fins i tot podeu llogar un inflable per passar-ho d’allò més bé.

Casals primavera 🌼

Els casals de primavera han estat plens d’energia, diversió i seguretat. El bon temps ens ha permès estar al pati molta estona fent activitats. Hem fet esport, activitats artístiques, jocs de taula, i fins i tot ens hem gaudit del moment Anima’ns (hem gaudit d’un inflable tot el matí)!!!

Entrevista Ferran Marí

– Com neix la teva relació amb Anima’ns? Què fas? Què aportes?

+ La meva relació amb Anima’ns neix a finals del mes d’Agost de l’any 2020, quan el director de l’empresa es va posar en contacte amb mi. Recentment havia finalitzat els estudis d’EAS (Ensenyament d’Activitats Socioesportives), i a més, comptava amb la titulació del CIATE (curs d’iniciació a tècnic esportiu). Gràcies a aquestes titulacions i als requisits previs superats, el senyor Maure Vidal em va contractar.

La meva aportació en aquesta empresa d’organització d’activitats lúdico-esportives, era que mitjançant el programa de subvenció del Fons Europeu, oferís la programació i execució de diferents activitats i programes esportius. Per tant, treballaria tant en escoles com en esdeveniments diversos.

– Tot el dia estàs envoltat de nens i nenes. És gratificant? Què t’emportes d’ells?

+ Estic gaudint molt de veure com els nens i nenes s’ho passen d’allò més bé quan fan les activitats que els hi organitzo. A mesura que passo més dies amb ells, anem creant empatia entre nosaltres i és gratificant veure com creixen i tu ets capaç d’educar-los en valors.

– T’ha aportat alguna cosa Anima’ns? Explica’ns alguna anècdota relacionada amb l’empresa.

+ Anima’ns està suposant la meva primera experiència laboral i m’està servint per posar en pràctica tots els coneixements obtinguts en els estudis anteriors. També estic aprenent diàriament a treballar en el món del lleure i l’esport en diferents situacions, com serien les resolucions de conflictes, motivació dels nens/es i saber transmetre els valors que ens dona l’esport.

Considero que la primera anècdota, va ser durant els darrers minuts d’una sessió on s’estava jugant un partit i vaig haver d’intervenir per posar pau entre dos alumnes que es prenien l’exercici com si competissin professionalment. Òbviament, al treballar amb nens i nenes és una situació en la que t’hi sols trobar i cada cop tens més eines per a manejar la situació.

– A continuació, et farem un seguit de preguntes més personals per a conèixer-te millor.

-Quins hobbies tens ara mateix?

+ Donat que estem en època de pandèmia, hi hagut diferents hobbies que han hagut de ser substituïts per altres. Abans de la pandèmia, solia jugar a futbol sala amb amics però ara estic aficionat al tennis i pàdel ja que és fàcil de jugar a l’aire lliure i sense contacte i amb les mesures de seguretat que es requereixen.

– Quin és l’esport que et transmet més?

+ Des de ben petit, he participat a moltes activitats poliesportives (bàsquet, futbol, handbol, etc). Tot i que sempre m’ha agradat molt el futbol, vaig dedicar els primers anys a jugar a bàsquet perquè sóc alt, tenia bona tècnica i això era destacable fins els 12 anys. Però a partir d’aquesta edat, vaig canviar al futbol, federant-me i competint setmanalment fins a dia d’avui.

– Què has de fer per obligació?

+ Crec que a mesura que es va creixent, hi ha l’obligació de madurar més les meves decisions ja que haig de ser responsable en aquest àmbit lúdic i esportiu. També és important tenir empatia amb la gent per donar-los allò que necessiten.

– A quin continent t’agradaria anar?

+ Des de ben petit, sempre m’ha cridat l’atenció visitar els Estats Units (continent americà). M’agradaria aprendre l’anglès allà i descobrir la cultura d’aquest país.

– Quin lloc de Catalunya t’agrada més?

+ M’agrada molt la Costa Brava. He estat a Roses i crec que és lloc molt bonic per gaudir de la tranquil·litat, i alhora poder practicar varietat d’esports aquàtics en un entorn màgic.

– Què és allò que més desitges?

+ Ser autosuficient, tenir una feina i un bon futur. Òbviament gaudir de salut i perquè no, establir una família en el futur amb la meva parella.

– Tens alguna mania?

+ Em mossego les ungles i deu ser pels nervis. He estat un noi nerviós des de petit, tot i que ho vaig controlant sense problemes.

– Has complert un somni?

+ Penso que sóc molt jove per poder dir que he complert un somni. Però en el futur m’agradaria haver estat útil a l’hora d’haver ajudat a alguna persona a superar un mal moment.

Robòtica Educativa, en acció

Text. Èlia Pascual

Amb la robòtica despertem l’interès dels nens i nenes cap a la tecnologia i com funciona. La motivació es la clau per l’aprenentatge; per això optem per una manera divertida d’estimular la curiositat natural dels nens/es.

Aprendran com resoldre problemes, treballar en equip, i organitzar els seus propis projectes, creacions i innovacions.

La nostra missió es empoderar a les nenes i els nens, donar-lis les eines per construir el seu futur. Que passin de ser usuaris a creadors de tecnologia.

Vine a aprendre i practicar la programació a través de la creació, muntatge i posta en funcionament de robots com LEGO WeDo i LEGO Mindstorms EV3.

Anima’ns bots
Experimenta amb la robòtica!
del 29 de març al 1 d’abril

Dies 29, 30, 31 de març i 1 d’abril
Horari de 9:30 a 12:30h

Inscriu-te!

Mecanografia, pensant en el futur

Text. Jordi Martí

En l’ activitat de mecanografia treballem l’ habilitat per escriure de manera àgil i còmode amb l’ ordinador, fent ús de tots els dits i sense necessitat de buscar les lletres pel teclat.

Amb l’ ajuda de diferents programes interactius, el dictat i la creació de textos els alumnes no solament aprenen aquesta tècnica, sinó que també desenvolupen les seves habilitats lingüístiques i creatives.

Actualment l’ ordinador s’està convertint en l’eina principal per treballar, per tant és necessari que les noves generacions aprenguin a fer-ne un bon ús. Des d’ anima’ns optem per convertir la mecanografia en una activitat amena i interdisciplinar a partir de la qual treballem les TIC ( tecnologies de la informació i la comunicació) , power point, word, docs i gmail, així com l’ expressió escrita i la composició de diferents tipus de text en català. (anglès i castellà si es vol)

COM ORGANITZAR EL TEU CASAL D’ESTIU?

Vuit respostes a vuit preguntes per organitzar un casal professionalment.

 1. Necessitat real, estudi previ d’interès per l’activitat

Cal conèixer si hi ha la necessitat per part de la població, col·lectiu, .. en que s’organitzi un Casal d’Estiu. A vegades tenim grans projectes per davant, però no hi ha una necessitat real, o la necessitat ja la cobreixen d’altres. Cal establir allò que també ens diferencia.

 1. Qui organitza el Casal?

Es pot apostar per tres línies d’organització:

 • Interna. La pròpia entitat es fa càrrec de l’organització general del Casal, la contractació del personal, la programació, contractació d’assegurances, remeses, reunions famílies,…
 • Externa integral. Per part d’una empresa de serveis educatius i/o lleure. Totes les funcions que comentàven anteriorment amb l’interna. Cal tenir en compte que és molt important que la fase d’informació s’hi aboqui l’entitat, així com també poder fiscalitzar l’activitat, donant el punt de vista. 
 • Mixta. es fa un quadre de responsabilitat i entre l’entitat i l’empresa s’organitzen, deixant molt clar quines responsabilitats té cadascú.
 1. Seleccionar el personal.

En aquest sentit, hem de complir escrupolosament el que dictamina el Decret 267/2016 de 5 de juliol:

 • Mínim dos monitors/es per cada casal, independentment del nombre de nens/es, excepte majors de 16 anys. 
 • Tenir en compte la taula de ràtios:

El personal ha d’esta contractat segons Conveni de Lleure Socioeducatiu i Cultural de Catalunya. per responsabilitat subsidiària, es recomanable demanar amb les entitats els TC2 per comprovar que s’ha fet la contractació correctament. 

 1. On organitzareu el casal?

Tal com marca el decret, les instal·lacions han de ser les adequades per assegurar una higiene i una integritat física de les persones que en participen.

Sempre cal disposar dels permisos. Per això, és important que els ajuntaments dels municipis n’estiguin al cas, mitjançant una instància, per molt que tingueu autorització del titular de la instal·lació.

 1. Què farem durant el casal?

És una feina prèvia a l’organització del casal. Cal definir tots aquests aspectes amb l’equip de coordinadors o monitors que estaran al casal:

 • Conèixer els interessos
 • Adaptar el projecte de l’entitat i l’empresa, en un projecte potent de casal d’estiu.
 • Marcar uns objectius.
 • Realitzar un cronograma i seqüenciació.
 • Buscar activitats per tots els públics.
 • Explorar espais alternatius, als que ja coneguin els nens i nenes.
 1. Quina normativa hem de tenir?

A l’organitzar el casal és molt important tenir tota la documentació al dia.

En primer lloc, al ser una activitat regular de més de tres dies, generalment, cal notificar l’activitat de manera telemàtica al portal. S’ha de fer 7 dies abans.

Per fer aquest tràmit, cal disposar de les dades personals dels participats i de l’equip de monitors.

Durant el casal, el dirigent responsable cal que disposi:

 • Programació de l’activitat.
 • Fitxa de salut amb autorització de tots els personals
 • Llistat participants amb ordre alfabètic
 • Assegurances
 • Contractes i permisos
 • Protocol d’actuació en cas d’accident
 • Imprès notificació.
 1. Quins serveis complementaris podem tenir en un Casal?
 • Acollida matinal i de tarda.
 • Servei menjador o carmanyola.
 • Suport de vetlladors amb NEE.
 • Gestió de les sortides a part del preu de l’activitat.
 1. Com fem la difusió i l’abans, el durant i el després.

Es molt important disposar d’una bona campanya publicitària a través de la pròpia entitat. Però sense dubtes, la millor publicitat de totes és la feina ben feta.

En un casal amb una nova direcció i funcionament, s’ha de fer molt pedagogia i explicar molt bé que és el que es farà. Les famílies té molt desconeixement d’amb qui deixen els seus fills/es. 

Per això recomanem, en cas d’iniciar un projecte fer dues reunions. Una de presentació i la informativa pels inscrits.

Moltes de les coses que hem anat parlant ajudaran a que es pugui realitzar una bona execució. Però cal centrar encara més esforços en fer una bona feina en el dia del Casal. Per això, cal supervisar tot el què va passant amb una comissió que s’encarregui del dia a dia. En cas de millores que es poden aplicar al moment, cal treballar-les per implementar-les. Sempre hi ha millores, punts de vista i hem d’entendre que les sensibilitats de tothom són difícils de complir malgrat tot l’esforç que hi dediquem. 

El després és molt important fer-lo. Avaluar. Amb les famílies, amb l’equip de monitors, amb la comissió ,… cal tenir un processos per mirar d’organitzar-ho correctament. 

Després d’haver llegit tot això, voleu que us fem una proposta?

Truqueu-nos al 93 141 47 39 i us atendrem encantats.

JOC LLIURE, nova proposta Escola Oberta 2021-22

Pensat de 3 a 6 anys

L’activitat de joc lliure, vol oferir un espai organitzat en ambients amb diferents propostes i materials adequades a l’edat, necessitats i moment educatiu dels infants. La sessió es divideix en una primera part de joc motriu/moviment, i en una segona part amb propostes artístiques, de construccions i joc simbòlic, i d’experimentació. Les nenes i nens podran moure’s lliurement pels diferents ambients en funció dels seus interessos i necessitats del moment. La persona responsable de l’activitat acompanyarà els infants en el seu joc, els oferirà propostes i vetllarà pel respecte entre infants, pels materials i l’espai i per la dinàmica de l’activitat.

Apostem per un esport segur 🎾

Des d’Anima’ns hem posat en marxa un projecte que, sense dubte, s’adapta perfectament a la
situació que estem vivint actualment.
Som partidaris de realitzar esports amb raqueta ja que ens aporten una gran quantitat de
beneficis, entre els quals en podem destacar:
-La pràctica d’un esport on tenim la garantia de complir amb la distància de seguretat entre cada
company/a.

 • Coneixem com pot arribar a funcionar un entrenament en aquesta disciplina, i comparar-lo
  amb un d’esport col·lectiu.
 • Sortim dels esport majoritaris i aprenem un esport del qual també podem gaudir.
  Què és el que fem?
  Estem passant per cada una de les classes de 1r ESO de l’Institut Joan Mercader d’Igualada, i
  aprofitem l’hora d’educació física per a fer una sessió de tennis.
  Impulsem a tenir motivació diària per a realitzar exercici físic, gaudir d’una bona estona, conèixer
  la normativa del tennis, i qui sap pot ser descobrir l’esport que se’t dona bé i que t’agradaria
  seguir practicant…