GELATINA de SÍNDRIA

( amb suc natural de síndria i sense sucres afegits !!!! )

INGREDIENTS:
( per a 10 gotets aprox.)
– ¼ de síndria ( sortirà aprox. 1 litre de suc)
– 12 lamines de gelatina neutre .
(la relació és de 12 làmines per un litre de líquid. Depenent de la marca del fabricant en necessitarem més o menys. Nosaltres hem fet servir de la casa “Dr. Oetker”)
– ½ llimona
– Aigua calenta (200ml)

MATERIAL:
– 10 gotets de vidre ( tipus del iogurt ) o algun motllo o recipients que us
agradi.
– 1 colador ben fi
– 1 barilles
– 1 batedora de got o “tourmix” o liquadora
– 2 bols

SOM-HI…!!!

1- Hidratarem les làmines de gelatina a dins d’un bol amb aigua freda. Les
col·locarem a dins una per una i les deixarem fins que quedin totalment hidratades ( 10 -15 min aprox.)
2- Pelem i tallem la síndria a daus i la posem dins la batedora o en un
recipient per triturar-ho bé. Hem d’obtenir un suc tot homogeni.
3- Colarem el suc amb l’ajuda d’un colador ben fi per tal de separar la polpa i
quedar-nos amb el líquid ( si hem fet servir una liquadora aquest pas ens
l’estalviem!). Guardem el líquid ben colat dins la nevera

Idea !!! Podeu combinar més d’una fruita ( maduixes, gerds, o alguna fruita sucosa de temporada) tingueu en compte que si afegiu alguna altre fruita la
proporció de gelatina -líquid canviarà. Sumeu el conjunt de líquid extret i
feu la regla de tres amb les làmines de gelatina.

4- Anem a veure com estan les làmines de gelatina que s’estan hidratant.
Toquem quina textura tenen; si estan ben tovetes ja estan llestes. Així que,
buidem l’aigua i les escorrerem bé . Les tornarem a posar al mateix bol.

5- Escalfem els 200ml d’aigua, ben calents !!! dins del microones és perfecte.
Un cop l’aigua estigui ben calenta la tirem dins el bol on hi són les làmines
de gelatina hidratades. Amb l’ajuda d’unes barilles ho barregem bé fins que
quedin 100% dissoltes!

6- Penúltim pas!!! Traiem el suc de síndria guardat a la nevera i l’afegim al bol
on hem dissolt les làmines de gelatina. Ho barregem bé amb les barilles i
llestos per col·locar-ho als gotets.

7- ARA SÍ !!! Omplim els gotets o motlle escollit i ho guardem a la nevera entre
2-4 hores ( depenent del motlle escollit; com més dividit i petit sigui més
ràpid quallarà). Un cop ja està ben quallada ja ens la podem menjar!!

BON PROFIT !!!

Marta Mas – Cuinera, dietista i naturòpata

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *