Taller de Cuina a La Dolors Martí. Formatge Fresc

Ingredients
– 1 litre de llet FRESCA sencera (no UHT); la trobareu a la zona de refrigerats als supermercats.
– Suc de llimona natural (30 ml)
– 1 pessic de sal

Què necessitarem???

– 1 drap de cotó ( ha de ser finet, com els llençols o els mocadors de cotó ). També
venen draps especials per fer formatge fresc.
– 1 colador metàl·lic (15 cm diàmetre aprox. 1 cm amunt o avall. No passa res)
– 1 cassola o olla ( capacitat mínima 1 litre)
– 1 espàtula de plàstic (gira-peix)
– 2 bols

AL LIO … !!!
1- Començarem per posar a bullir la llet en una cassoleta o pot i li afegim 2 pessics de sal.
2- Mentres s’escalfa la llet, exprimim el suc de ½ llimona i el colem per treure la polpa.

3- Quant la llet hagi arrencat el bull, apaguem el foc i li afegim el suc de la ½ llimona, remenem tot amb una espàtula ( gira -peix) i deixem 5-8 minuts que la llimona comenci a tallar la llet ( separant el suero làctic dels altres components).

4- Agafem el bol, el colador metàl·lic i el drap de cotó. Col·loquem el drap de cotó per sobre del colador, i aquest aposat sobre el bol.

5- Quan hagin passat els 5-8 minuts, comencem a colar a poc a poc la llet a sobre del drap de cotó, deixant temps suficient per que el suero es vagi filtrant a través del drap. Podem ajudar aquest procés tancant el drap com un farcell i exprimint amb les mans de dalt a baix.

6- Quant hàgim acabat de colar tota la llet i el suero filtrat, obrim el drap i veurem una massa blanca entre cremosa i compacte, depenent de la quantitat de suero que encara retingui, ja tenim el formatge fet.

7- Deixem reposar entre 2-3 hores a la nevera per acabar de compactar la massa.
Podeu col·locar el drap amb el formatge dins d’un motlle per que agafi la forma que desitgeu.

8- Passades les 2-3hores de nevera ja es pot consumir!!!

NOTA: És un producte fresc, per tant s’ha de consumir entre 4-5 dies màxim.

BON PROFIT !!!

Marta Mas – Cuinera, dietista i naturòpata

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *