Taller de Cuina a La Dolors Martí. Crepes

( Opció vegana )

S’ha optat per fer una versió vegana,es a dir, sense ou ni llet
per motius d’al·lèrgens, però es poden afegir si es vol

INGREDIENTS: (per 15 crepes aprox.)
– 375 ml .Beguda de civada ( o soja, ametlla o llet de vaca…la que us agradi mes)
– 200gr. Farina d’espelta integral ( també pot ser de blat o refinada)
– 1 cullerada sopera d’oli d’oliva verge extra
– 2 cullerades soperes de sucre moreno
– 1 cullerada de cafè de llevat químic (“levadura royal”)
– 1 cullerada postra d’extracte de vainilla, o polsim de canyella…(opcional)

SI VOLEU LA OPCIÓ NO VEGANA CANVIEU LES PROPORCIONS A …
– 125 gr. de farina
– 250 ml. de llet de vaca
– 2 ous
– 50gr. mantega (prèviament fosa abans de barrejar-la amb la resta d’ingredients)

SOM-HI !!!

1- En un vas batedor o en un bol alt hi afegim tots els ingredients.
2- Agafem el batedora elèctrica i ho triturem tot fins a obtenir una massa fina i
homogènia.
3- Ho deixem reposar a la nevera tapat amb film 1hora aprox. ( si no es te temps es pot cuinar sense repòs. Es recomanable el repòs per la integració correcte dels ingredients
4- Passada una hora ho traiem de la nevera, tornem a remoure bé i posem a
escalfar al foc una paella de diàmetre 22 cm aprox. ( utilitzeu la que tingueu, el diàmetre proposat és orientatiu. Segons lo gran que sigui la paella, sortiran les
crepes més petites o més grans i en relació també variarà la quantitat d’unitats que en sortiran)
5- Un cop estigui la paella ben calenta, lubricarem la base amb una mica d’oli i un paper de cuina traurem l’excés. Amb l’ajuda d’un cullerot de sopa tirarem una quantitat de massa suficient per cobrir la base de la paella i l’anirem movent per repartir tota la massa. (Ha de quedar una capa fina, molt fina, uns 2-3 mil·límetres d’espessor). Deixem coure 1 o dos minuts, ja veureu que
començaran a sortir com bombolletes. Li donem la volta amb un l’ajuda d’una
espàtula , i la deixem coure 1-2 minuts mes. (La primera crepe SEMPRE surt
malament, . No patiu…la segona o tercera veureu que sortiran bé)
6- Anem coent la resta de crepes i les anem guardant una sobre l’altre. ( per evitar que s’enganxin entre si, unteu cada part de dalt amb una miqueta de mantega o oli)
7- Un cop fetes totes les crepes es hora de farcir-les amb el que mes us agradi (
crema de cacau, pernil dolç i formatge, d’alvocat, melmelada, tonyina…feu
volar la imaginació! )

BON PROFIT !!!

Marta Mas – Cuinera, dietista i naturòpata

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *